SPAARNDAM - Op zaterdag 29 augustus krijg je de unieke kans om Fort benoorden Spaarndam en het naastgelegen munitiebos van binnenuit te leren kennen. Die dag worden rondleidingen over het terrein verzorgd. Het aantal plaatsen is beperkt en vooraf reserveren is noodzakelijk. Inschrijven kan via www.hetBenoorden.nl.

Door de slechte staat waarin het Benoorden verkeert en de kwetsbaarheid van sommige elementen zijn grote delen normaal gesproken niet publiek toegankelijk. Zaterdag gaan de poorten van het fort open en kun je de unieke schilderingen bewonderen, van de natuur genieten en naar de verhalen luisteren. De rondleidingen vinden in kleine groepjes plaats zodat voldaan kan worden aan de coronarichtlijnen.

Participatieprogramma

De open dag maakt onderdeel uit van het participatieprogramma hetBenoorden.nl dat recreatieschap Spaarnwoude onlangs is gestart voor het Fort benoorden Spaarndam en het munitiecomplex. Het doel is om samen met het publiek na te denken over een nieuwe toekomst voor ‘Het Benoorden’, waarbij de belevingswaarde wordt vergroot en de cultuurhistorische waarde behouden blijft.