HAARLEM - De hedendaagse kunsttentoonstelling 'Beeldmacht' van het Frans Hals Museum is nog te zien tot en met zondag 20 september in locatie Hal aan de Grote Markt 16 te Haarlem. 'Beeldmacht' toont het werk van twintig internationale kunstenaars die vraagtekens zetten bij de rol van kunst in een samenleving waarin de macht van het beeld bepalend lijkt. Hoe wordt de kunstwereld beïnvloed door Facebook, Instagram en TikTok?

De actuele en internationale groepstentoonstelling opende eerder dit jaar op 7 maart, maar moest een week later sluiten vanwege de coronamaatregelen. De oorspronkelijke sluitingsdatum was 24 mei; de tentoonstelling kon echter worden verlengd tot en met zondag 20 september 2020.

Naast beroemde werken uit de collectie van het Frans Hals Museum, zoals van Tracey Emin, Sarah Lucas en Andrea Frasier, is in de tentoonstelling ook veel nieuws te zien. Van de twintig exposerende kunstenaars maakten vijf speciaal voor deze tentoonstelling nieuw werk, waarvan de muurschildering van Dena Yago (1988, VS), de films van Nora Turato (1991, Kroatië) en Louise Ashcroft (1983, Engeland) en de sculpturen van Bruno Zhu (aka A Maior, opgezet in 2011, Portugal) inmiddels zijn opgenomen in de vaste collectie van het Frans Hals Museum.

BEELDMACHT
Kunst van Kritiek in tijden van TikTok
7 maart t/m 20 september 2020 Frans Hals Museum - HAL
Grote Markt 16 Haarlem