VELSEN ZUID - Op 28 juni opent Museumhuis Verdieping Beeckestijn in Velsen-Zuid. Dit is het achtste van de uiteindelijk 35 Museumhuizen van Vereniging Hendrick de Keyser. Een vernieuwende verzameling Museumhuizen met prachtige huizen uit verschillende perioden en stijlen. In de Museumhuizen hoef je niet te fluisteren of met je handen op je rug rond te lopen. Je wordt juist uitgenodigd om je thuis te voelen: ga lekker zitten op de bank of kijk eens in de lades van de buffetkast.

Van zaalhuis naar zomerverblijf
Wanneer je Buitenplaats Beeckestijn bezoekt, is het haast niet voor te stellen dat het ooit begonnen is als een hofstede, een kleine boerderij die bestond uit maar één vertrek. Nadat verschillende families het huis flink hebben uitgebreid, is Buitenplaats Beeckestijn geworden wat het nu is. Binnen kun je ontdekken hoe de plattegrond zich door de jaren heen ontwikkeld heeft doordat verschillende generaties deze aanpasten aan hun wensen. In de vertrekken beleef je hoe het was om rond 1717 in het huis te wonen. Het is ook zeker de moeite waard om de prachtige tuin eens te bekijken. Let ook eens op de zichtassen vanuit het huis die de tuinen met het huis verbinden.

Toegang
Museumhuis Verdieping Beeckestijn is op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken van 11.00-16.00 uur. Op de website www.museumhuizen.nl kun je tickets bestellen en ontdekken welke Museumhuizen nog meer te bezoeken zijn.