HAARLEM - VWC-BUUV, hét vrijwilligerscentrum in Haarlem en omgeving, biedt met haar nieuwe dienstverlening Corporate Volunteering aan bedrijven een mooie mogelijkheid om maatschappelijke impact te maken. Vanuit haar grote netwerk van goede doelen, koppelt VWC-BUUV bedrijven en maatschappelijke organisaties aan elkaar en het mes snijdt hierbij aan twee kanten. Voor bedrijven versterkt het goed doen bij een maatschappelijke organisatie het teamgevoel en het werkgeversimago, het helpt de eigen medewerkers om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en het kan zelfs dienen om een SROI-verplichting te vervullen.


Aan de andere kant profiteren organisaties van dit nieuwe type vrijwilligerswerk: grote klussen kunnen bijvoorbeeld tijdens een teamdag in één keer door een bedrijf worden aangepakt of er worden afspraken gemaakt over een langduriger samenwerking. Dit brengt nieuwe perspectieven en een frisse dynamiek aan beide kanten. Geïnteresseerde organisaties kunnen gratis een hulpvraag op het platform vwc-buuv.nl plaatsen en een training volgen om zich voor te bereiden op een succesvolle samenwerking met bedrijven.

Anke Dorenbos, projectleider corporate volunteering bij VWC-BUUV: 'Zorginstellingen, musea, groene initiatieven, sportclubs en andere maatschappelijke organisaties hebben dringend behoefte aan extra helpende handen. Bedrijven kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. En het is ook nog eens heel leuk! Denk aan teamactiviteiten waarbij medewerkers samen afval jutten op het strand, helpen bij sportactiviteiten voor kinderen, klusprojecten bij opvangcentra of wandelen met ouderen. Deze klussen kunnen als groep worden gedaan, maar ook door een individuele medewerker die vanuit het bedrijf uren krijgt om te vrijwilligen. Soms stellen bedrijven ook hun specifieke kennis ter beschikking en helpen een maatschappelijk organisatie bijvoorbeeld door gratis social media of juridisch advies.'

Linda Wegman, directeur van VWC-BUUV, legt uit waarom haar organisatie van toegevoegde waarde kan zijn bij het vinden van de juiste match: 'Impact ondernemen wordt de nieuwe standaard. Via ons online matchingsplatform is het eenvoudig om mooie vrijwilligersklussen en organisaties te vinden. Maar we helpen bedrijven ook graag op weg met persoonlijk advies. Ons team realiseert jaarlijks bijna 10.000 matches, en we hebben een netwerk van ruim 300 mooie organisaties in Haarlem en omgeving. We ontvangen enthousiaste feedback van bedrijven én organisaties die door ons aan elkaar gekoppeld zijn. Ze zijn blij met de samenwerking, leren van elkaar en het draagt bij aan de teamspirit. Een echte win-win.'

Ook impact maken met je bedrijf of zoek je helpende handen voor jouw organisatie?

Kijk voor meer informatie op www.vwc-buuv.nl/bedrijven, neem contact op via 023 5300 500 of stuur een mail naar bedrijven@vwc-buuv.nl.