BEVERWIJK - Zondag 19 januari 2020 organiseert ISOO van 10.00 – 14.30 uur (inloop vanaf 9.30 uur) een basisworkshop ‘Beeldbewerking’, begeleid door landschapsfotograaf Bas Meelker.

Beeldbewerking is een integraal onderdeel van digitale fotografie. Een beeld achteraf niet digitaal optimaliseren, is je eigen foto’s tekort doen. De vraag is natuurlijk ‘hoe’. En hoe ver ga je? Welke techniek pas je het beste toe? Wat doe je in Lightroom en in Photoshop? In deze basisworkshop neemt Bas Meelker je mee in zijn digitale workflow. Na het theoretische deel ga je zelf met je eigen foto’s aan de slag.

PROGRAMMA
Na een korte kennismaking gaan we gelijk aan de slag. In het ochtendgedeelte neemt Bas je mee in zijn eigen workflow. Natuurlijk zullen zaken als beeldschermkalibratie, archief indeling en basistechnieken ook aan bod komen, maar we gaan vooral aan de slag met verschillende landschapsfoto’s uit zijn archief. Rond 12.00 uur zullen we van de lunch genieten. In het middagdeel ga je zelf aan de slag en zul je ook je eigen landschapsfoto’s gaan bewerken. Rond 14.30 uur wordt de workshop afgerond.

Vanwege de persoonlijke begeleiding bestaat de groep uit maximaal 12 deelnemers. Al met al een compleet programma en een unieke mogelijkheid om te leren van één van Nederlands top landschapsfotografen. Mis het niet want VOL=VOL!

Misschien vraag je je af of deze workshop wel iets is voor jou. De workshop is bedoeld voor de fotograaf die de volgende stap wil zetten qua beeldbewerking. Beeldbewerking is niet nieuw voor je, maar je hoeft zeker geen expert te zijn in het gebruik van Lightroom of Photoshop. De workshop is er ook op gericht om logica aan te brengen in de stappen die je zet in je beeldbewerking. Werken met een duidelijk einddoel voor ogen i.p.v. simpelweg iets doen in de hoop dat er een mooi resultaat uit komt rollen. Veel aandacht dus voor het ‘waarom’ achter de verschillende technieken. Je blik op beeldbewerking zal zeker veranderen!

De kosten voor deze basisworkshop zijn € 99 inclusief koffie/thee en een eenvoudige lunch.
De workshop vindt plaats in het gebouw van ISOO, Stationsplein 46 in Beverwijk. Reserveren kan via workshops@isoo.nu.