HAARLEM - Donderdagavond zijn vrijwilligers van het Badhuis begonnen met het uitdelen van (B)Advent-pakketjes die zij de afgelopen week hebben samengesteld. Een tasje met 4 cadeautjes. Voor elk weekend in december één. Cadeautjes om te geven, te delen en te beleven.


"Dit jaar tellen we misschien iets minder enthousiast af naar de feestdagen, nu we het niet kunnen vieren zoals we zouden willen, " aldus Mara en Liesbeth, bestuursleden van Het Badhuis, "maar als niet alle vreugde in die paar feestdagen past, waarom smeren we het dan niet gewoon uit over de hele maand december en maken we er samen de warmste decembermaand ooit van?"

Het Badhuis heeft een sociale functie voor de wijk, maar helaas kan ze op dit moment niet zoveel doen als ze zou willen. Mara: "Als de mensen dan niet naar ons kunnen komen, gaan wij wel naar de mensen toe." Daarom komen we met dit (B)Adventpakket voorafgaande aan de feestdagen. Geen chocolaatjes of ragout, maar gedichtjes, lichtjes, kaartjes, pakketjes en theater. Allemaal corona-proof en toch samen!

Ook vrijdagavond 4 december kun je bij het Badhuis tussen 19 en 21 uur een Warm Bad halen."Het kost niets, het is een cadeau van Het Badhuis aan jou. Omdat we je missen."

Het Badhuis is een gezellige plek, met een Badhuiscafé in de Haarlemse Leidsebuurt waar van alles georganiseerd wordt voor en door buurtbewoners. Van live-muziek tot workshops, van halloweenfeesten tot theater. Het Badhuis wordt volledig gerund door vrijwilligers en is gevestigd in het prachtige monumentale Badhuis op het Leidseplein in Haarlem.