HEEMSKERK - Het is weer de hoogste tijd voor een maandelijks zangbijeenkomst om met z’n allen gezellige Nederlandse liedjes te zingen in Cultuurhuis Heemskerk. Elke tweede donderdag in de maand is er een gratis zangbijeenkomst voor anderstaligen en Nederlandstalige mensen van 12.30 tot 14.00 uur. De zangbijeenkomsten worden begeleid door zangdocent Claudette Beltman.

Er worden uitsluitend Nederlandse (pop)liedjes gezongen. Hou je van zingen? Zing dan mee!

De zangbijeenkomsten zijn tot stand gekomen door een samenwerking tussen Cultuurhuis Heemskerk en het Taalhuis van Bibliotheek IJmond en welzijnsorganisatie Welschap Welzijn. De organisaties hebben als doelstelling om de taalontwikkeling te bevorderen op een gezellige ongedwongen wijze en om iedereen in contact te laten komen met muziek en elkaar. Muziek maakt je blij en zingen maakt je vrij.

Spreekt je buurvrouw of buurman oorspronkelijk een andere taal? Of ken je iemand die moeite heeft met de Nederlandse taal? Kom gezellig samen zingen. Halverwege de zangbijeenkomst is er een pauze en wordt er thee en koffie gedronken en is er tijd voor een praatje.

De eerstvolgende bijeenkomst is donderdag 13 februari om 12.30 uur in Cultuurhuis Heemskerk aan de Maerten van Heemskerckplein 5 in Heemskerk (bij het gemeentehuis in). Vind je het niet gezellig om alleen tekomen? De sociaal werkers en andere belangstellenden verzamelen vanaf 12.00 uur bij buurtcentrum Het Spectrum om gezamenlijk naar het Cultuurhuis te wandelen. Drie vliegen in één klap; lekker bewegen, lekker zingen en gezellig samen leuke dingen doen. Je hoeft je niet van te voren aan te melden. Voor meer info kijk op www.cultuurhuisheemskerk.nl of kom even langs bij Het Spectrum, de bibliotheek of het cultuurhuis.