HEEMSKERK - Zaterdagmiddag 19 maart is de hal van het gemeentehuis in Heemskerk gevuld met jonge muzikale talenten uit de provincie Noord-Holland. Het Junioren Symfonieorkest van Artiance en The Young Ones van Muziekschool Amsterdam-Noord komen met zo’n 60 jonge leden op bezoek. Muziekleerlingen van Cultuurhuis Heemskerk, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Toonbeeld Castricum en Muziekschool Heiloo mogen deze middag mee spelen.

De leerlingen hebben drie stukken met hun eigen muziekdocent ingestudeerd en gaan deze op zaterdag met elkaar repeteren. Meteen daarna om 16 uur geven de ongeveer 80 leerlingen samen een uitvoering van de 3 stukken voor ouders en andere belangstellenden. Zo kunnen de leerlingen ervaren hoe het is om in een groot orkest te spelen. Wellicht besluiten ze later in hun muzikale carrière om auditie te doen voor een van de regionale jeugdorkesten. Elk jaar stromen er enkele talentvolle leerlingen door naar de regionale orkesten vanuit de muziekscholen in de regio.

De uitvoering is op zaterdag 19 maart van 16.00 – 16.30 uur bij Cultuurhuis Heemskerk aan de Maerten van Heemskerckplein 5 in Heemskerk en is gratis toegankelijk.