IJMUIDEN - Op 16, 17 en 18 juni zijn de Archeologiedagen. Tijdens deze dagen komt het verleden tot leven en wordt het verhaal van vroeger verteld. Dit jaar is er aandacht voor het Oer- IJ gebied en de tijd van de Romeinen. Overal in Velsen zijn er sporen te vinden van bewoning door Romeinen. Ga zelf ook speuren en doe kom naar de Bibliotheek voor een archeologische speurtocht.

Speurtocht
Kinderen kunnen op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni in de Bibliotheek een speurtocht doen. In IJmuiden gaat het over de Romeinen en in Velserbroek over opgravingen uit de tijd van de Romeinen. Je kunt de antwoordkaart voor de speurtocht aan de balie ophalen en inleveren. Goede speurders maken kans op een leuke prijs.

Tijdens de archeologiedagen staat in de collectie Velsen en het Oer-IJ gebied in het zonnetje. Ga neuzen in onze collectie over het Oer- IJ gebied en lees van alles over hoe het Velsense landschap is ontstaan en wie er zoal hebben gewoond.

De Bibliotheek is op vrijdag open van 10.00-17.00 uur en op zaterdag van 10.00-14.00 uur. Adres Bibliotheek IJmuiden: Dudokplein 16 in IJmuiden.Adres Bibliotheek Velserbroek; Maanbastion 476 in Velserbroek.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekvelsen.nl. De activiteit is gratis.