HAARLEM - Van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober is het weer Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is ‘En toen?’, waarbij kinderen de geschiedenis induiken en de wereld van vroeger via boeken ontdekken. De Bibliotheek Zuid-Kennemerland organiseert ook allerlei leuke activiteiten rondom dit thema. Op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/kinderboekenweek vind je deze activiteiten en kun je je aanmelden. Of kom langs en neem meteen een flinke stapel boeken mee om thuis lekker mee terug in de tijd te reizen.

Workshops met Sanne te Loo, kinderboekenillustrator

Vind je de tekeningen van Sanne te Loo ook zo mooi? En wil je graag zelf zo leren tekenen? Kom dan naar de workshop waarin Sanne vertelt hoe zij werkt, hoe belangrijk illustraties zijn en je natuurlijk zelf ook gaat tekenen. Na afloop is er in de Bibliotheek bij de boekentafel van Kiekeboek de mogelijkheid boeken van Sanne te kopen en te laten signeren.
Woensdag 7 oktober | 14:45 – 15:15 uur; 15:30 – 16:00 uur; 16:15 – 16:45 uur | Gratis
De Bibliotheek Haarlem Centrum – Doelenzaal | Kinderen van 8 t/m 12 jaar; Ouders mogen i.v.m. de coronamaatregelen niet aanwezig zijn tijdens de workshops.

Schatten van de bieb
In het Noord-Hollands Archief liggen heel bijzondere boeken van de Bibliotheek. Tijdens het programma ‘Schatten van de bieb’ kunnen kinderen in de Janskerk (waar het Noord-Hollands Archief zit) deze bijzondere boeken van dichtbij bekijken en krijgen ze uitleg. Hoe werden deze boeken gemaakt, wie deden dat, wat werd er in opgeschreven. Ten slotte ga je op speurtocht, onder andere in de imposante Commandeurszaal.
Woensdag 7 oktober | 14:00 – 17:00 uur | Gratis
Noord-Hollands Archief, Jansstraat 40, Haarlem | Kinderen van 7 t/m 11 jaar

Gouden verhalentafel
Eva Durlacher zet je samen met je opa, oma of een andere oudere aan het werk! Wat doe jij het liefste en wat deden de oudere deelnemers als kind graag? Stoepkrijten? Jojoën? Klimmen en klauteren? Was het vroeger nu echt zo anders, of zijn dezelfde dingen leuk gebleven? Jullie beiden gaan er een mooie tekening van maken en krijgen aanwijzingen over kleurgebruik en details. Ten slotte vertellen jullie aan de anderen het verhaal achter de tekening.

Omdat er in verband met de coronamaatregelen maar een kleine groep deelnemers aanwezig mag zijn in de Doelenzaal, kunnen kinderen en ouderen ook online via Zoom aan deze workshop meedoen. Dan doe je toch mee maar dan vanuit huis. Let op: ook hiervoor moet je je vooraf aanmelden.

Woensdag 30 september | Aanwezig 15:00 uur; Start 15:30 – 17:00 uur | Gratis
De Bibliotheek Haarlem Centrum, Doelenzaal + online via Zoom | Kinderen van 6 t/m 12 jaar

Zaterdag 3 oktober | Aanwezig 10:00 uur; Start 10:30 – 12:00 uur |Gratis

De Bibliotheek Haarlem Centrum, Doelenzaal + online via Zoom | Kinderen van 6 t/m 12 jaar

De Schrijfwedstrijd
Vind je verhalen verzinnen heel leuk? Doe dan mee aan de schrijfwedstrijd van de bieb. Het begin van het verhaal is al geschreven door Rian Visser, maar jij mag helemaal zelf verzinnen hoe het verder gaat. Het moet wel over vroeger gaan! Meedoen kan via het wedstrijdformulier op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl. Begin november hoor jij of je één van de vier winnaars bent.

Lever je verhaal in van woensdag 30 september t/m maandag 12 oktober in jouw Bibliotheek. Je krijgt meteen een leuk cadeautje.