SPAARNWOUDE - Het afgelopen jaar stond Informatieboerderij Zorgvrij in het teken van het 40-jarig bestaan. Om dit te vieren werden er afgelopen jaar verschillende activiteiten georganiseerd en op 27 maart wordt dit jubileumjaar feestelijk afgesloten.

Al 40 jaar heeft Informatieboerderij Zorgvrij het doel om het publiek kennis te laten maken met boerderijdieren en informeren over waar ons voedsel vandaan komt. Dit doet de boerderij door zowel jong als oud te betrekken bij het echte boerenleven in de vorm van een speurtocht, rondleiding, workshop, schoolreis, boerderij-les, een verjaardagspartijtje of gewoon een vrijblijvend bezoek. Boerderij Zorgvrij kent een rijke historie, in de galerij van de boerderij is een expositie te zien over de geschiedenis van Zorgvrij.

Ondanks dat de boerderij het afgelopen jaar een aantal keer gesloten is geweest, vanwege de Corona-maatregelen, heeft Zorgvrij het 40-jarig bestaan van het biologische veeteeltbedrijf toch kunnen vieren. Zo werd het jubileumjaar gestart met een officiële opening voor genodigden, ontving afgelopen jaar elke 40ste bezoeker van de week een fles zelfgeproduceerde biologische melk. Ook werd er een knutselwedstrijd voor kinderen georganiseerd en daarnaast stonden er veel activiteiten in het teken van het jubileum.

Een feestelijke afsluiting

Op zondag 27 maart tussen 13.00 en 16.00 sluit informatieboerderij Zorgvrij het jubileumjaar jaar af met een leuke activiteit. Op inschrijving kunnen kinderen buttons maken van echt koeienhaar. Daarnaast kunnen ze zelf leren boter maken en ontvangen ze een pakketje om zelf pannenkoeken te bakken met biologische melk, een vers eitje en meel van molen de Zandhaas. Deelname is gratis. Er zijn maar beperkt aantal plekken beschikbaar.


Informatieboerderij Zorgvrij

Zorgvrij is een biologisch veeteeltbedrijf met een educatieve functie. Op de boerderij kunnen bezoekers het reilen en zeilen van een boerenbedrijf zien en ervaren. De boerderij heeft een interessant lesprogramma voor het basis- en voortgezet onderwijs.