HEEMSKERK - Op donderdag 4 november start de workshop: ‘samen spelen met percussie-instrumenten’ bij het CultuurKracht Atelier voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Er worden diverse groepslessen georganiseerd voor mensen die thuis zitten of bij een zorgorganisatie zijn aangesloten en kennis willen maken met het ‘kunst en cultuur’. Mirjam du Cloo, directeur Cultuurhuis Heemskerk: “Wij vinden dat kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk moet zijn, de activiteiten worden op maat gemaakt en door onze kunstprofessionals uitgevoerd.”

CultuurKracht Atelier
De volgende workshop bestaat uit vier lessen is ‘samen spelen met percussie-instrumenten’ gegeven door Floris van Tol. Op donderdag 4 november start deze workshop. In december introduceert Marcia de Bruijn de ‘Tafelvol verhalen’, waar boeken en eigen verhalen centraal staan. Bij alle lessen is er een vrijwilliger aanwezig die het vertrouwede gezicht is voor de deelnemers. Na afloop kan er samen wat gedronken en geluncht worden. Deelnemer CultuurKracht: “Creativiteit is heel belangrijk voor mij, dit doe ik met gelijkgestemden, waardoor ik kan zijn wie ik kan zijn.”

Samenwerkingspartners
CultuurKracht is in opdracht van de gemeente Heemskerk ontwikkeld door Cultuurhuis Heemskerk en Bibliotheek IJmond Noord om te zorgen dat het cultuuraanbod voor iedereen toegankelijk is. CultuurKracht wordt speciaal voor mensen met een psychische kwetsbaarheid georganiseerd. De lessen, de docenten en de werkwijze is aangepast zodat iedereen zich welkom voelt. We doen dit in samenwerking met de zorg- en welzijnsorganisaties, zoals MET-Heemskerk, Reakt, Socius en Parnassia.

Activering en participatie door CultuurKracht
CultuurKracht heeft als doel om kunst- en cultuureducatie in te zetten als onderdeel van activering van mensen met psychische problematiek. Kunst- en cultuureducatie zijn hierbij een middel om een nieuw perspectief te bieden en bij te dragen aan het realiseren van participatie en ontwikkeling.

Informatie over deelname CultuurKracht
Aanmelden en meer informatie bij Cultuurhuis Heemskerk (kan ook door begeleider): info@cultuurhuisheemskerk.nl of 0251 836 003
Voor de start wordt er een afspraak gemaakt.
Kosten € 8,- voor 4 bijeenkomsten
Start Percussieworkshops: donderdag 4 november van 11.00 – 13.00 uur in Cultuurhuis Heemskerk (Maerten van Heemskerckplein 5, Heemskerk) / na afloop gelegenheid om samen te lunchen