HEEMSKERK - Op zaterdag 27 augustus vond na 2 jaar afwezigheid de vijfde editie van Duinfestival Heemskerk plaats. De jubileum editie was zoals vanouds in de Heemskerkse duinen. Wethouder Aad Schoorl opende het festival en onder begeleiding van de muziek van Civilized verzamelde de deelnemers zich op de fiets bij de duiningang.

Via een route die begon op de Oudendijk, fietsten de 150 deelnemers door de duinen naar het Heemskerkse strand. Mensen genoten van optredens van Chris Colleye met Trommel op rommel, IVN Heemskerk met de Tapuit, Homemade Lemonade, mentalist Kenneth, Piet Paree en Sjanneke van Herpen met de koning en de violist en HangFolk.

Op het Heemskerkse strand werd de dag afgesloten met een prachtig dansoptreden van Halte 6 en een spetterend optreden van de band Aprilfools bij Strandpaviljoen de Vrijheit. Het weer was ideaal en er werd zichtbaar genoten van de diverse optredens en het mooie duingebied. Duinfestival Heemskerk wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers en heeft verschillende sponsors uit de omgeving; Buurtcentrum d' Evelaer, Strandpaviljoen de Vrijheit, Gemeente Heemskerk, PWN, Denneman BV, Goed voor Elkaar, Klein Geluk en Roy's Heemskerk. Iedereen kan terugkijken op een geslaagde editie van Duinfestival Heemskerk!