VELSEN - De zomervakantie is voorbij. Daarmee is ook een einde gekomen aan de activiteiten van Zomerpret. Zomerpret is georganiseerd om jeugdigen, die (nog steeds) kampen met de effecten van de coronamaatregelen toch een leuke en leerzame zomervakantie te bieden. Het zomerprogramma in Velsen was speciaal voor kinderen en jongeren van 4 t/m 21 jaar. Zes weken lang konden zij zich vermaken met allerlei activiteiten op verschillende plekken in Velsen. Zomerpret was een groot succes! De gemeente Velsen heeft naar schatting 1.800 aanmeldingen gehad voor de activiteiten van Zomerpret.

De gemeente Velsen zette dit zomerprogramma op in samenwerking met D’nD Dance, Harddraverij- Vereniging Santpoort en omstreken, KOEL, KunstForm Velsen, Alphenaar Muziekhandel, Schaatslab, SportSupport, Stichting Welzijn Velsen, Stadsschouwburg Velsen, Wat één drama, de Ruïne van Brederode en het Zee- en havenmuseum. Kinderen en jongeren konden bijvoorbeeld meedoen aan activiteiten zoals dansen, theater, muzieklessen, voetballen, lasergamen, kunstobject maken, steppen, zwemmen of film kijken. Daarnaast gaf Zomerpret de jeugd de kans om kennis te maken met activiteiten die nieuw voor hen waren. Zoals een DJ workshop, het bezoeken van een roofvogelworkshop of meedoen met de grootste trend van deze zomer, namelijk suppen.

De jeugd heeft met veel enthousiasme deelgenomen aan de activiteiten. Hierdoor zaten sommige activiteiten al snel vol.De gemeente Velsen onderzoekt of het mogelijk is om het zomerprogramma volgend jaar weer te organiseren.