HAARLEM - Zaterdag 11 september organiseert Team Erfgoed van de gemeente Haarlem een rondleiding door het stadhuis voor blinden en slechtzienden. Tijdens deze speciale rondleiding wordt het verleden letterlijk tastbaar en kunnen bezoekers met een visuele beperking de geschiedenis horen en voelen. De rondleiding voert onder meer langs de kamer van de Burgemeester en Wethouders, de staatietrap ontworpen door Lieven de Key en de kloostergangen. Tijdens de rondleiding kunnen ook historische bouwfragmenten aangeraakt worden.

“Erfgoed wordt vaak visueel ervaren. De rondleidingen langs de prachtige panden in de Haarlemse binnenstad zijn vooral gericht op het bekijken ervan. Maar erfgoed is van iedereen. Met deze rondleiding sluiten wij aan op het jaarthema van Open monumentendag: Mijn monument is jouw monument. Wij zijn blij dat wij op deze manier het eeuwenoude stadhuis tastbaar kunnen maken voor blinden en slechtzienden” aldus Anita Neuteboom van Team Erfgoed en organisator van deze rondleiding.

Informatie en aanmelden
De rondleiding duurt ongeveer een uur en is gratis toegankelijk. De eerste rondleiding start om 10.00 uur en om 11.15 uur is een tweede rondleiding. Al naar gelang het aantal aanmeldingen, volgen er meer rondleidingen die dag. Per groep kunnen maximaal vier deelnemers (en hun begeleider) meedoen. Vooraf aanmelden is verplicht en dit kan tot en met vrijdag 10 september door een e-mail te sturen naar Anita Neuteboom (Erfgoed Haarlem) via aneuteboom@haarlem.nl
Heeft u een geleidehond mee, dan gelieve dit bij uw aanmelding door te geven.