HEEMSKERK - Het strand van Heemskerk is dit jaar voor de vierde keer verkozen tot het schoonste strand van Noord-Holland. Op het strand van Noordwijk nam wethouder Frits Brouwer op 29 juli de titel in ontvangst tijdens de feestelijke, zonnige uitreiking. Op 3 augustus werd de winnaarsvlag gehesen op het strand van Heemskerk.


De Strandverkiezingen is een initiatief van Rijkswaterstaat, georganiseerd door Strand Nederland. Voor deze verkiezing ging de inspecteur dit jaar langs bij 95 strandopgangen langs de Nederlandse kust. Hierbij checkt hij: welk strand is het schoonst? De prijs voor het schoonste strand van Nederland ging dit jaar naar het strand van Sluis.

Frits Brouwer geeft aan dat de gemeente weer ontzettend trots is om na drie keer weer in de prijzen te vallen. Maar hij spreekt vooral ook vol lof over Strandvereniging Heemskerck, die het hele zomerseizoen ervoor zorgt dat het strand schoon blijft. “Dat geeft zoveel extra betrokkenheid, zij gaan er echt voor. Hun inzet heeft als effect dat wij nog maar één keer per jaar het strand machinaal moeten schoonmaken. We hebben een prachtig strand en dat willen we graag zo houden.”