UITGEEST - Het is belangrijk dat iedere inwoner kan sporten en bewegen op zijn of haar niveau, vindt wethouder Sport Cees Beentjes. Een keer per jaar worden de sporters uit Uitgeest die een opmerkelijke prestatie hebben geleverd, ongeacht de leeftijd of beperking. En ook wordt de trainer van het jaar gehuldigd.

Dit jaar worden de sportverkiezingen nog spectaculairder. Afgelopen jaar was er al een mooie samenwerking tot stand gekomen met OSU-radio. Deze samenwerking wordt voortgezet en uitgebreid met de kennis en kracht van Liefting Fit. De sportverkiezingen worden op 2 maart 2019 gehouden en gekoppeld aan de fitheidswedstrijd “De fitste van Uitgeest”.

Sportheld(en) aanmelden voor 23 januari
‘Ik hoop op veel aanmeldingen vanuit de inwoners en sportverenigingen en wil op deze manier de sporters in het zonnetje zetten’, aldus Cees Beentjes. Kent u een sporter, een sportteam of een trainer die een opmerkelijke prestatie heeft geleverd? Dan kunt u deze gegevens met een korte toelichting over de prestatie mailen naar redactie@osuradio.nl

U kunt aanmelden tot 23 januari 2019, 12.00 uur. Tip: een opmerkelijke prestatie is bijvoorbeeld een jeugdig talentvolle sporter die grote vooruitgang heeft geboekt. Of een oudere sporter die voor de 30e keer heeft meegedaan aan de Dam tot Damloop. Kortom het is aan u als inwoner om een sporter, trainer of team voor te dragen. Alle genomineerden komen in een lijst op de website van OSU Radio. Op deze site kunt u uw stem uitbrengen op uw favoriete sporter/ploeg/trainer. Dat kan tot uiterlijk 22 februari 2019, 24.00 uur.

De uitslag van de poll telt voor 50% mee in de einduitslag. De overige 50% van de uitslag wordt beoordeeld door een jury. Deze jury bestaat uit: wethouder Cees Beentjes, beleidsadviseur Samenleven Sebastiaan Huys, Roy Liefting van Liefting Fit, buurtcoach Chantal Thomas en OSU sportverslaggever en presentator Rob Offerhaus.

Meedoen aan de Fitste van Uitgeest!
Uitgeest en Liefting Fit zien graag dat Uitgeest het fitste dorp van Nederland wordt. Maar wie is de fitste van Uitgeest? Liefting Fit organiseert daarom een fitheidswedstrijd. Onderdelen zijn onder andere gewichtheffen en roeien. Nadere informatie over het programma volgt bij de bekendmaking van de genomineerden. Inschrijven kan via het mailadres redactie@osuradio.nl Het maximum aantal deelnemers is 100, dus: vol = vol. De inschrijving sluit 15 februari 2019.