VELSEN - De Winter Games is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation, de Krajicek Foundation en Social Werk Nederland.

De Winter Games hebben als doel om, met extra sport- en spelactiviteiten, jongeren in beweging te brengen. Tijdens de coronapandemie krijgen jongeren vooral te horen wat er allemaal niet mag én niet kan. Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven zodat ze positiever de donkere wintermaanden door kunnen komen.


Dinsdag 23 februari organiseren de buurtsportcoaches daarom de Winter Games op het Cruyff Court in IJmuiden. Je kunt meedoen met Archery Tag en daarnaast zullen er nog wat side events klaarstaan. Ben jij tussen de 13 en 17 jaar en heb jij zin in een toffe dag in de vakantie? Geef je dan op! Dit kan als 2-tal, maar ook individueel, inschrijven gaat via sportpasvelsen.nl/winter-games

De activiteit is gratis.

Archery Tag is een spel dat gespeeld wordt met pijl en boog. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te behalen door de spelers en de zogenaamde targets van de tegenpartij te raken. Spelers dragen een masker en de punten van de pijlen zijn voorzien van een schuimen kop. Het spel lijkt wel wat op Paintball, het verschil is echter dat de impact van een pijl veel kleiner is dan een paintball balletje. Archery Tag wordt gespeeld in twee teams.