UITGEEST - De sloop van de voormalige bibliotheek aan de dr. Brugmanstraat in Uitgeest vordert. Wethouder Jelle Brouwer was donderdag 14 februari bij de sloop aanwezig en hielp een handje.


De van de sloop afkomstige materialen worden deels hergebruikt. Het gaat dan voornamelijk om stalen en houten balken. Het sloophout wordt gebruikt als biomassa, het puin is bruikbaar als puingranulaat onder wegen.

Het kunstwerk met de handjes naast de oude entree van de bibliotheek blijft voorlopig nog staan. Het leeslokaal blijft ook intact. De wanden van het gedeelte dat blijft staan, worden na de sloop wind- en waterdicht gemaakt.

De sloop wordt uitgevoerd door C.A. de Groot Sloop- en Demontagetechniek BV. Het gebouw staat al enige jaren leeg en heeft geen nieuwe bestemming. De huidige leeszaal blijft behouden. De planning is dat de werkzaamheden 1 maart klaar zijn. Het terrein wordt dan ingezaaid met graszaad.

Het is nog onbekend wat er in de toekomst op deze locatie komt. Dat is afhankelijk van de ontwikkelingen in het Centrumgebied.