ZANDVOORT - Volgende week vertrekt de laatste bewoner uit het appartementengebouw aan het Badhuisplein. Dit betekent dat dan meteen begonnen wordt met de voorbereiding van de sloop van dit gebouw.

Er worden hekken geplaatst en als eerste begonnen met de asbestsanering. Aansluitend wordt al het aanwezige leidingwerk verwijderd. Daarna kan de daadwerkelijke sloop van het gebouw beginnen. De exacte datum is nog niet bekend maar zal ruim van te voren bekend gemaakt worden.

Wethouder Peter Kramer is verheugd dat de sloop nu echt dichterbij komt: “Het Badhuisplein is de centrale plek waar het dorp en het strand samenkomen. Te lang heeft dit vervallen gebouw het beeld van dit plein bepaald. Eindelijk kunnen we nu een volgende stap maken en bouwen aan de toekomst en uitstraling van onze mooie badplaats.”.

Natuurlijk wordt voorafgaand aan de sloop onderzocht hoe de aangrenzende panden, de Rotondeflat en het gebouw Badhuisplein 8 t/m12 met onder andere de IJssalon, wind en waterdicht worden beschermd. De aannemer van de sloop neemt binnenkort contact op met de omwonenden om dit te bespreken.

Meer informatie over de nieuwbouw op het Badhuisplein kunt u lezen in de stedenbouwkundige visie Badhuisplein. Die is hier op onze site te vinden:
Stedenbouwkundige Visie Badhuisplein (Zandvoort.nl)