HAARLEM - De nieuwe Yvonne van Gennip Hal in Haarlem-Noord is in gebruik genomen. De sporthal is geschikt voor topsport volleybal en voor sportlessen voor het Schoter. Later dit jaar volgt een feestelijke openingsmoment met Yvonne van Gennip. Dan is ook de omgeving rondom de sporthal opnieuw ingericht.


De volleyballers maakten tot 1 maart gebruik van de Beijneshal bij station Haarlem. Het gebied rond het station wordt herontwikkeld. In de nieuwe situatie is er voor de sporthal geen plaats meer. Met de bouw van de Yvonne van Gennip is een deel van het tekort aan binnensportlocaties in Haarlem opgelost.

Duurzaam gebouwd

De nieuwe hal is duurzaam gebouwd en een bijna energieneutraal gebouw. Er zijn zonnepanelen, een groen dak, een groene muur, bijenstenen en ingebouwde vogelkasten en een natuurlijk ingericht buitenterrein met een wateropslag en veel groen. Overdag wordt de hal gebruikt door de leerlingen van Het Schoter. De hal is aangesloten op het gebouw van Het Schoter, waardoor leerlingen vanuit de fietsenkelder, die onder de hal is gebouwd, rechtstreek de school in kunnen lopen.

Extra parkeerplaatsen

In de avonden en in het weekeinde wordt de hal voornamelijk bespeeld door de volleyballers van VC Spaarnestad. Door het clusteren van het gebruik van VC Spaarnestad in één accommodatie, ontstaat elders in de stad ook ruimte voor andere verenigingen en sporten om te groeien. De horeca in de hal wordt door VC Spaarnestad gedaan. Met de ingebruikname verdwijnt de tijdelijke sporthal aan de Planetenlaan en maakt dan plaats voor extra parkeerplaatsen.