IJMUIDEN - Vanmorgen werd er in het gemeentehuis van Velsen, tijdens de jaarlijkse lintjesregen, door burgemeester F.C. Dales vijf Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt.

Eén dame en vier heren worden allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau:

Mevrouw C. van Dam uit Velsen-Zuid vanwege haar jarenlange inzet als vrijwilligster voor de Oranjevereniging Driehuis, Yachtclub Seaport Ymuiden, Havenfestival, Pre-Sail en het Ichthus Lyceum.

De heer G.H. Hofstra uit IJmuiden vanwege zijn 25-jarig jubileum bij de vrijwillige brandweer, post IJmuiden, onderdeel van de Veiligheidsregio Kennemerland.

De heer B.T. Rienstra uit Santpoort-Zuid vanwege zijn jarenlange inzet als vrijwilliger (50 jaar) voor de parochie Heilige Sacramentskerk te Bloemendaal. Inmiddels is deze parochiekerk samengevoegd met de kerk van de Heilige Drie-eenheid in Bloemendaal.

De heer J.P. Schoon uit IJmuiden vanwege zijn jarenlange inzet als vrijwilliger voor de Oud-Katholieke Parochies Heilige Adelbertus en Heilige Engelmundus te IJmuiden. Tevens voor zijn inzet voor de Oud-Katholieke Kerk van Nederland, de Rotaryclub IJmond en als Member of the Alumni Board van de Kingston University London.

De heer B.W. Wellink uit Velsen-Noord vanwege zijn jarenlange inzet als vrijwilliger. De heer Wellink heeft zich ingezet voor de oprichting van de Vereniging Santpoorts Belang en hij zet zich al vijftig jaar in voor de Independent Order of Odd Fellows.


Tevens worden er dit jaar ook twee jeugdlintjes uitgereikt.

Demi van Straaten (11 jaar) uit Velserbroek vanwege haar jarenlange inzet voor alle mensen en dieren. Zij zet zich heel hard in voor meer bekendheid rond Type 1 Diabetes en zij is al heel lang lid van de Beestenbende in Velsen.

Kayleigh de Bruin (16 jaar) uit IJmuiden vanwege haar jarenlange inzet als vrijwilligster voor de kinderboerderij Velserbeek.