HAARLEM - Op zaterdag 26 oktober gaat de wintertijd in en is het de Nacht van de Nacht. De Natuur- en Milieufederaties benadrukken het belang van een donkere nacht voor natuur en mens. Tijdens deze 15e editie wordt aandacht gevraagd voor energiebesparing op verlichting en lichtvervuiling. De gemeente Haarlem laat deze nacht onder andere de aanschijnverlichting van het stadhuis op de Grote Markt uit.

Donkere nachten zijn goed voor de gezondheid van mens en dier. Maar ook voor het milieu en de economie, want al dat licht kost veel energie en dus geld. Nederland is een van de lichtste landen ter wereld en daarom vragen de Natuur- en Milieufederaties aandacht voor de gevolgen van lichtvervuiling.

Gevelverlichting uit
Ook dit jaar sluit de gemeente graag aan bij de Nacht van de Nacht. Naast het stadhuis wordt ook de gevelverlichting gedoofd van Molen de Adriaan, de Amsterdamse Poort, de Nieuwe Kerk, de Bakenesserkerk, de Paterskerk en de Grote of St.- Bavokerk. Stichting Haarlem Lichtstad doet in de Barteljorisstraat, Zijlstraat, Warmoesstraat, Gierstraat en de Anegang de gevelverlichting uit.

Meer weten of meedoen? Kijk ook op www.nachtvandenacht.nl.