BLOEMENDAAL - Bloemendaal bruist van activiteiten. Zeker ook op cultureel vlak. Van 17 tot en met 19 mei 2019 wordt daarom het 1e Lentefestival georganiseerd. Met dit festival willen lokale culturele ondernemers en de gemeente meer bekendheid geven aan de culturele sector in Bloemendaal. De meeste activiteiten zijn gratis te bezoeken.

Feestelijke opening in Caprera op vrijdag 17 mei
Het festival wordt op vrijdagavond geopend in Openluchttheater Caprera. Tijdens de opening zijn er optredens van onder andere muziekduizendpoot Cor Bakker, zangeres en actrice Lucretia van de Vloot, rapper Def P. en zangeres Eline Gemerts. Kaarten voor de opening zijn te koop via www.caprera.nu

Tijdens de opening wordt ook de Bloemendaler van het jaar bekend gemaakt
Deze eretitel kent het college toe aan inwoners die zich bijzonder inzetten voor de gemeente en daarmee verbinding in de samenleving stimuleren. Voordrachten voor deze erkenning komen vanuit de samenleving.

3 dagen lang een uitgebreid programma voor alle leeftijden
Er is muziek en theater en er zijn lezingen, exposities en vele andere activiteiten. Ook zijn er een aantal activiteiten extra leuk voor kinderen. Alle onderdelen zijn bedacht en georganiseerd door lokale kunstenaars en partners. Waaronder Caprera, Theater Elswout, de Dorpskerk, Zocherlounge, Classical Tour, de Bibliotheek, Welzijn Bloemendaal, Gemeentelijke muziekschool Jaap Prinsen, Max Koning, Floor de Bruyn Kops, Creatief Centrum Bennebroek, de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek, de winkeliersverenigingen van Overveen en Bloemendaal en vele anderen. Het festival wordt afgesloten op 19 mei met een ClassicalTour concert van het Nederlands Jeugd Jazz Orkest in de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangenkerk in Overveen.