HAARLEM - Mensen die een cruciaal beroep uitoefenen mogen tot 1 juni gratis parkeren in Haarlem.

Volgens de gemeente Haarlem komt ze tegemoet aan wensen van voornamelijk zorgorganisaties. Het personeel kan niet thuis werken en is ook gevraagd zo min mogelijk met het openbaar vervoer te reizen in verband met het besmettingsgevaar. Doordat zorgmedewerkers in veel gevallen dan met de auto moeten komen, zouden ze flink op kosten worden gejaagd.

Parkeerpas
De werknemers die een cruciaal beroep uitoefenen, kunnen een gratis parkeerpas aanvragen voor vier parkeergarages in Haarlem. Voor de betaald parkeerzones buiten het centrum kan een tijdelijke vergunning worden verkregen.

De gemeente heeft deze beslissing genomen omdat het werk van deze groep noodzakelijk is om de samenleving draaiende te houden en het belangrijk is dat de bezetting in deze beroepsgroepen in orde is.

Haarlem heeft voor 1 juni gekozen als voorlopige einddatum. Weliswaar duren de landelijke maatregelen vooralsnog tot en met 28 april, maar 'de coronazorg gaat daarna nog wel even door', verwacht de gemeente volgens een woordvoerster. Of de parkeermaatregel langer gaat duren dan 1 juni, komt later aan de orde.