HEEMSKERK - Van jongs af aan vaardig in bewegen is ontzettend belangrijk. Naast de gymlessen die een kind op school krijgt aangeboden is het goed om extra te bewegen. De leus luidt niet voor niets; jong geleerd is oud gedaan. Vandaar dat Team Sportservice Kennemerland na schooltijd twee keer per week sportmix, een gratis beweegles voor basisschoolkinderen van groep 3 en 4 uit Heemskerk, gaat organiseren.

Sportmix is een beweegles waar kinderen wekelijks verschillende sporten en spellen kunnen beoefenen. Iedere maand komt er een lokale sportaanbieder een proefles geven. Tijdens deze lessen kunnen kinderen er achter komen welke sport zij leuk vinden. Plezier en samenwerken staan tijdens de lessen centraal. Er is aandacht voor de motorische ontwikkeling en de sociale vaardigheid van een deelnemer.

De lessen zijn op dinsdag en vrijdag en opgeven kan voor één van die dagen. De les op dinsdag is van 15.00 tot 16.00 uur in de gymzaal aan de Duitslandlaan. Op vrijdag is de les van 14.45 uur tot 15.45 uur in de gymzaal aan de Bachstraat. De sportmix gaat van start in de eerste week van maart, latere instroom is ook mogelijk.

Veel kinderen zijn al lid van een sportvereniging, maar er zijn ook kinderen die dat nog niet zijn. Alle kinderen uit Heemskerk zijn welkom bij de gratis sportmix lessen, alleen hebben de kinderen die geen lid zijn van een sportvereniging voorrang. Aanmelden voor deze lessen is verplicht. Ga naar www.teamsportservice.nl/kennemerland klik op activiteiten en vervolgens op sportmix groep 3-4. Heb je vooraf nog vragen? Neem dan gerust contact op via 0251-254740 of kennemerland@teamsportservice.nl

De gemeente Heemskerk vindt de breed motorische ontwikkeling van haar jeugdige inwoners ontzettend belangrijk. Vandaar dat zij dit project financieren en aan Teamsportservice hebben gevraagd om dit uit te voeren. Uw kind is van harte welkom.