ZANDVOORT - Naar aanleiding van de persconferentie van de ministers hebben burgemeester David Moolenburg en F1 wethouder Raymond van Haeften vrijdagavond een brief, aan de Zandvoortse inwoners en ondernemers, op de website en social media van de gemeente Zandvoort gepubliceerd:


Beste inwoners en ondernemers,

Net als zovelen hebben we met veel spanning uitgekeken naar de persconferentie van de ministers vanavond. Wij zijn blij dat er eindelijk meer duidelijkheid is: de Formule 1 keert definitief terug naar Zandvoort! 36 Jaar hebben we er op gewacht en over drie weken is het zover. Dan strijden Verstappen en Hamilton in ons dorp om het kampioenschap.

We zijn ongelofelijk blij en trots dat Zandvoort als gastheer voor dit enorme evenement mogen optreden. De ogen van de wereld zullen daarbij op ons gericht zijn. Honderden miljoenen mensen zullen de beelden van ons dorp, de kustlijn en het circuit zien.

De organisatie heeft inmiddels laten weten dat ze het evenement door willen laten gaan. Natuurlijk vinden we het jammer dat maar 2/3 van de bezoekers aanwezig kan zijn. De komende dagen zal worden uitgewerkt wat deze beperking in capaciteit betekent. En helaas zullen er dus mensen teleurgesteld gaan worden. Ook het grote dorpsfeest zoals Zandvoort Beyond dat heeft voorbereid kan grotendeels niet doorgaan. Er zullen bijvoorbeeld geen podia met artiesten zijn, maar de aankleding van het dorp zal prachtig zijn en Zandvoort op zijn best tonen.

Er komen minder bezoekers dan verwacht, maar er blijft nog veel publiek komen.. Maar in Zandvoort zijn we gewend om met grote groepen bezoekers om te gaan. Ook deze week hebben vele tienduizenden onze stranden bezocht.

U krijgt daarnaast te maken met maatregelen om ons dorp bereikbaar te houden. In de komende weken ontvangt iedereen die er recht op heeft een doorlaatbewijs zodat u tijdens de F1 gewoon het dorp in- en uit kunt.

De afsluiting van het dorp leidt er helaas toe dat u geen gasten per auto van buiten kunt ontvangen. Het is daarom misschien wel hét moment om met uw buren, buurt, of wijk plannen te maken om het evenement samen te volgen, natuurlijk binnen de geldende coronaregels.
Als wij u daarbij vanuit de gemeente kunnen helpen, laat ons dat dan weten.

Helaas brengt COVID nog steeds beperkingen met zich mee. Ook voor de Dutch Grand Prix. Maar ondanks die beperkingen kijken wij uit naar het eerste weekend van september..