UITGEEST - Van 9 januari tot 22 februari exposeert de Uitgeester schilder Ton Brakenhoff in de hal van het gemeentehuis.

Ton Brakenhoff
Ton Brakenhoff is na zijn pensionering gaan schilderen en is onder meer lid van de Schilderskring Uitgeest. Zijn passie en enthousiasme maken dat hij “veel uren maakt” om zijn hobby met volle overgave uit te oefenen. Het kiezen van een onderwerp of het zoeken naar een geschikt uitzicht, vraagt vaak al meer dan genoeg tijd. Ton: ‘Wat het mooiste aanzicht van Uitgeest is, heeft me lang bezig gehouden. Uiteindelijk kwam ik uit op het aanzicht van de haven vanaf het oosten bij opkomende zon. Zoals ik ook de Nicolaaskerk hét gezicht op Amsterdam vind, links als je het CS uitkomt’.

Manier van werken
Ton gebruikt naast zijn tekenboek vooral acrylverf, soms thuis op een groot doek of in de natuur op een formaat van 24 x 30 cm. Hij kan de natuurschilderijtjes, vooral die waar gebouwen op staan, niet altijd met rust laten. Dan gaat hij thuis verder met het in kleur en compositie verfraaien.

Lidmaatschap Schilderskring Uitgeest
Een bijkomende aardigheid van het schilderen is het lidmaatschap van Schilderskring Uitgeest. Daar ontmoet ik gelijkgestemden en al zijn de technieken en onderwerpen zeer divers, de passie is bij een ieder te vinden’, aldus Ton Brakenhoff. ‘In de expositie in het gemeentehuis is de weg tot hiertoe grotendeels te zien. De Nicolaaskerk gaat de inzending worden voor de Europa Zomerexpo 2019 tenzij er een beter idee komt’.