BEVERWIJK – Jan van Roon exposeert van 7 januari tot en met 28 februari 2019 in de publiekshal van het Stadhuis van Beverwijk. Het thema is ‘Intuïtief en Kleurrijk’. ‘Zo lang als ik mij kan herinneren heb ik getekend. Op mijn zevende behaalde ik al een prijs bij een tekenwedstrijd georganiseerd door het Lucas Gilde’, aldus Jan van Roon. Tekenen doet Jan bij voorkeur met zacht potlood. Zo donker mogelijk. Zijn grote fantasie vertrouwde hij toe aan het papier. Later ging Jan in de leer bij Ruud van Zon in buurthuis De Schans. Door de aquarel-technieken kwam er meer kleur in zijn werk. Bij het Lucas Gilde in Beverwijk heeft Jan veel geleerd van docent Jaap Dekker. Werken met houtskool en vooral leren ‘kijken’. Het toepassen van soft pastels kreeg hij onder de knie onder leiding van artistiek begeleider Ada Leenheer.

Landschappen en krijt
Na zijn pensioen kwam er meer tijd vrij voor zijn passie en ging Jan aan de slag met landschappen en krijt, een techniek van schilderen met droge pigmenten. Eigen gemaakte foto’s van landschappen bewerkt hij op een ‘impressionistische’ manier. ‘Als een musicus, die improviseert met zijn bladmuziek’, aldus Jan. ‘Ik werk snel en intuïtief, de schilderijen hebben een spontaan en open karakter, door intuïtief en snel te werken. Als de stof van het pigment is gaan liggen, is het werk af. Zelden pas ik later nog wat aan’, vertelt Jan over zijn schilderijen. Op zijn website janvanroon.exto.nl en het album op Facebook kunt u zijn werk bekijken.

De Expositie ‘Intuïtief en Kleur’ van de Beverwijker Jan van Roon kunt u bewonderen tijdens openingsuren in de publiekshal van het Stadhuis, Stationsplein 48 in Beverwijk. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.