HAARLEM - De beschoten Coffeeshop Join Us in Haarlem moet voorlopig de deuren sluiten. Dat heeft burgemeester Jos Wienen besloten. De sluiting is voor onbepaalde tijd. Het is dus nog niet bekend wanneer die weer open gaat.

De burgemeester vindt dat "door de twee schietpartijen de openbare orde ernstig is verstoord", aldus Wienen in een persbericht.

Vanmorgen werd de coffeeshop voor de tweede keer in korte tijd onder vuur genomen. "Ik hoorde zo'n vijf of zes schoten", vertelde de buurman vanochtend. Verder heeft hij niets gehoord. "Vorige keer hoorde ik iemand nog langs mijn raam wegrennen."

"Een schietincident waarbij de motieven nog niet duidelijk zijn en herhaling aan de orde is brengt bewoners en voorbijgangers ernstig in gevaar en heeft een grote impact op de openbare orde en het veiligheidsgevoel", aldus burgemeester Wienen. Er zal snel een besluit komen over de duur van de sluiting.

De schietpartij vond omstreeks 5.45 uur plaats in de omgeving van de coffeeshop. Een getuige hoorde luidde knallen en belde de politie. Er zitten meerdere gaten in het raam van de coffeeshop. Ook hebben agenten een aantal hulzen gevonden bij het pand. De politie is op zoek naar mensen met tips.