BLOEMENDAAL - Op vrijdag 16 november organiseerde de gemeente Bloemendaal het jaarlijkse vrijwilligersfeest. De gemeente trakteerde 140 vrijwilligers in de middag en 140 vrijwilligers in de avond op een avond vol nostalgie. Het was inmiddels de 17de editie van deze jaarlijkse traditie. De gemeente is trots op haar vele vrijwilligers en het waardevolle werk wat zij doen.

Vrijwilligers van o.a de buurtbus, juttersgeluk, Welzijn Bloemendaal, de jongerenbeweging Bennebroek, buurtvereniging Overveen, Dennenheuvel, het repaircafé, Thijsse’s hof, de Zonnebloem, Bloemendaal Samen en van Maatjes Bloemendaal genoten van een high tea in de middag en in de avond een borrel met ‘ouderwetse’ kaasblokjes en een advocaatje met slagroom. Theatertrio ‘Second Opinion’ nam het publiek mee terug naar de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw en zong liedjes ‘uit de oude doos’.

“Zonder de belangeloze inzet van onze vrijwilligers is het voor veel zorg- of welzijnsinstellingen, sportverenigingen, buurthuizen en vele andere organisaties onmogelijk om hun belangrijke maatschappelijke functie goed te kunnen uitoefenen. Soms zichtbaar, maar vaker nog als stille kracht op de achtergrond dragen jullie bij aan een sociale, betrokken en levendige samenleving. Aandacht voor eenzame ouderen, de kwetsbare mens of een ‘nieuwe Nederlander’, onbaatzuchtig helpen jullie je medemens. Wat een rijkdom!” aldus wethouder Susanne de Roy van Zuidewijn.