HAARLEM - Een fietsster is dinsdagavond gewond geraakt bij een botsing op een fietspad in de Haarlemse Waarderpolder. Rond 20.30 uur wilde een vrouw op een racefiets de bocht afsnijden via het fietspad van de Jan van Krimpenweg linksaf naar het fietspad langs de Oudeweg. Op het moment dat ze de bocht nam kwamen er net een man en een vrouw op een fiets langs met een botsing tot gevolg.


Een vrouw raakte bij het ongeval gewond. Ze is door ambulancepersoneel gestabiliseerd waarna ze naar het ziekenhuis is vervoerd voor verdere behandeling. De vrouw op de racefiets kwam met de schrik vrij. De twee fietsen zijn door agenten met een busje meegenomen, een agent heeft vervolgens de ketting van de racefiets er weer omheen gelegd.

Het is niet het eerste ongeval in deze bocht. Met enige regelmaat willen fietsers de bocht afsnijden van de Jan van Krimpenweg naar de Oudeweg. Doordat er een afgeschermd hek voorstaat is het een blinde bocht en kan je niet goed zien of er fietsers op het fietspad aankomen.