HEEMSKERK - Het gerechtshof Den Haag heeft op 28 maart 2023 een man uit Heemskerk veroordeeld voor omvangrijke hands-off seksuele delicten. Het Haagse hof heeft hem onder meer een gevangenisstraf voor de duur van 5 jaar opgelegd.

De verdachte begaf zich gedurende enkele jaren stelselmatig op contact-/datingsites. In het begin deed hij zich voor als een fysiek aantrekkelijke jonge vrouw die in contact wilde komen met jongens/jonge mannen. Nadat eerst vrijwillig naaktfoto’s waren uitgewisseld, dreigde de verdachte met het openbaar maken van deze foto’s bij familie en/of de sociale contacten van de slachtoffers. De slachtoffers moesten meer en verdergaande seksueel getinte naaktfoto’s en video’s van zichzelf maken en naar deze verdachte sturen. De verdachte heeft de slachtoffers erg vergaande, perverse, vernederende, mensonterende en ook fysiek pijnlijke handelingen bij zichzelf laten verrichten. Hij is zeer geraffineerd te werk gegaan en heeft de slachtoffers veel angst aangejaagd. De slachtoffers hebben moeten leven met de onzekerheid of het materiaal verspreid werd of dat anderen hiervan kennis hadden kunnen nemen.

Gezien de ernst van de feiten, de periode waarin deze hebben plaatsgevonden en de gevolgen acht het hof een gevangenisstraf van 5 jaar passend. Daarnaast heeft het hof nog een contactverbod met de slachtoffers en een gebiedsverbod opgelegd. Deze maatregelen gaan onmiddellijk in nadat de verdachte vrij komt. Ook heeft het hof een gedragsbeïnvloedende maatregel opgelegd vanwege het gevaar op herhaling van soortgelijke delicten.