HAARLEM - De politie heeft afgelopen dinsdag 12 juni 2018 een 17-jarige jongen aangehouden in verband met het rijden in een gestolen auto. De aanhouding werd gedaan door een motorrijder van de politie in de omgeving van de Parklaan in Haarlem. Omdat de auto in de voorgaande nacht was gestolen in Amstelveen werd de verdachte overgedragen aan een onderzoeksteam in Amstelveen.

Onderzoek wees uit dat de sleutels van de bewuste gestolen auto, een Opel Karl, weggenomen waren bij een woninginbraak aan de Oostermeerweg.

Na die inbraak heeft de politie een tas met daarin een breekijzer en een kassabon aangetroffen. Die kassabon bleek te horen bij de joggingbroek die de verdachte aanhad bij zijn aanhouding.

Nader onderzoek wees ook uit dat er in dezelfde nacht meerdere pogingen tot inbraak hadden plaatsgevonden in de directe omgeving van de Oostermeerweg. Nader forensisch onderzoek zal moeten uitwijzen of deze pogingen te linken zijn aan de feitelijke geslaagde inbraak.

In de gestolen auto werden voorwerpen aangetroffen die bij een inbraak in Duivendrecht waren weggenomen en ook spullen die uit een auto waren gestolen.

De verdachte heeft zich tijdens zijn verhoor een beroep gedaan op zijn zwijgrecht, hij wordt vandaag voorgeleid bij een rechter-commissaris.