HAARLEM - De recherche heeft in het onderzoek naar de mishandeling van een 12-jarig meisje op 10 maart jl. een verdachte aangehouden. De verdachte is een 16-jarige jongen uit Haarlem.

De 16-jarige verdachte werd afgelopen zondag aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van het 12-jarig meisje op de parkeerplaats aan de Veerplas.

De politie onderzoekt zijn betrokkenheid.

Eerder werd onderstaand persbericht gepubliceerd: Politie zoekt getuigen van mishandeling

Haarlem - De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die op woensdagavond plaatsvond op een parkeerplaats aan de Veerplas in de Waarderpolder. De politie is te bereiken op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Omstreeks 19.45 uur kreeg de politie melding dat een 12-jarig meisje uit Haarlem ernstig was mishandeld. Het meisje stond met een aantal leeftijdsgenoten op het parkeerterrein te praten toen er twee jongens aan kwamen lopen. De jongens vonden dat het groepje weg moest gaan en zij begonnen de jeugd weg te duwen. Een van de jongens had een kettingslot in zijn hand waarmee hij het slachtoffer meerdere malen sloeg. Na het incident liepen de twee daders weg. Het meisje werd voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

De jongen die het meisje mishandelde in mogelijk 12 of 13 jaar oud en 1,65 meter lang. Hij droeg een lange donkere winterjas en een capuchon en mogelijk een joggingbroek. Zijn gezicht was bedekt met een masker. De andere jongen was vermoedelijk ouder (15 of 16 jaar oud) en langer (1,90 meter). Hij had een slank postuur. Deze jongen droeg een donkere jas tot op de heup, een capuchon en een donkere broek.

De politie stelt een nader onderzoek in.