HAARLEM - De recherche heeft vrijdagochtend een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de overval op een maaltijdbezorger in Schalkwijk.

Zondagavond 21 oktober werd een 17-jarige bezorger op zijn fiets beroofd door twee mannen. De bezorger was onderweg naar het Marjoleinpad waar hij een bestelling moest afleveren. Op de hoek van het Marjoleinpad en de Lavendelstraat werd hij door een man aangesproken. Deze man vertelde dat hij de bestelling had geplaatst. Toen de bezorger de bestelling wilde pakken, kwam er een tweede man bij en moest het slachtoffer zijn portemonnee afgeven: dit ging gepaard met het nodige geweld. Hierna zijn de twee mannen met buit vertrokken in de richting van de Schipholpoort.

In het onderzoek naar deze overval heeft de recherche vrijdagochtend 14 december een 18-jarige man uit Amsterdam als verdachte aangehouden. Hij is ingesloten en wordt nader verhoord.

In een eerder persbericht (zie hieronder) werd gemeld dat er twee verdachten waren. De rechercheurs sluiten echter niet uit dat er meerdere verdachten zijn betrokken bij deze straatroof.

Het onderzoek wordt voortgezet en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.