UITGEEST - De politie heeft vrijdagavond een 25-jarige man uit Uitgeest aangehouden na een woningbrand aan de Vrijburglaan. Voorafgaand aan de brand ontstond er in de woning een conflict tussen meerdere personen. Een 61-jarige Uitgeestenaar raakte hierbij gewond.


Rond 23.20 uur kreeg de politie een melding van een conflict in een woning aan de Vrijburglaan tussen meerdere personen. Toen agenten arriveerden zagen zij dat er brand was in de woning en alarmeerden direct de brandweer. In de omgeving troffen zij de 25-jarige man aan. Hij vertoonde agressief gedrag en had vermoedelijk de brand gesticht. De verdachte werd daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Bij het conflict dat eerder in de woning had plaatsgevonden liep een 61-jarige man letsel op. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd en behandeld aan zijn verwondingen. De brandweer heeft de brand geblust.

De politie doet verder onderzoek naar dit incident.

​​​​​​​Iets gezien?
Was u getuige van deze brandstichting of heeft u andere informatie over dit incident? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bel met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

2022000002