HAARLEM - De politie heeft woensdag 10 april omstreeks 10.15 uur een hennepkwekerij aan de Tappersweg in Haarlem aangetroffen tijdens een integrale actie met gemeente Haarlem en omgevingsdienst IJmond. Er zijn twee verdachten aangehouden vanwege hun betrokkenheid bij de hennepkwekerij.

Agenten kwamen de hennepkwekerij op het spoor naar aanleiding van een integrale controle met gemeente Haarlem en de omgevingsdienst. Rond 10.00 uur roken zij de geur van hennep die hen leidden naar de kwekerij met iets minder dan driehonderd planten. Toen zij de deur openden en het pand betraden waren er twee personen aanwezig. De aanwezige, een 41-jarige inwoner van Haarlem en een 30-jarige inwoner van Amsterdam, werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Melden loont

Een illegale hennepkwekerij is gevaarlijk voor uzelf én voor uw omgeving. Bij de teelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen of bedrijfspanden ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming. U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank, vocht, schimmel of lekkages in of rondom de woning/bedrijfspand of licht dat constant brandt. Ruikt u henneplucht en/of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.