HAARLEM - Op donderdagmorgen overleed een 29-jarige Beverwijker aan de gevolgen van een schietincident dat op woensdagavond plaatsvond op de Gedempte Voldersgracht in Haarlem. Een 21-jarige Haarlemmer werd als verdachte aangehouden. Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie melding van het schietincident. Ter plaatse troffen zij het ernstig gewonde slachtoffer aan. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij in de in de nacht van woensdag op donderdag aan zijn verwondingen overleed.

De politie stelde direct een onderzoek in in de omgeving. Omstreeks 00.35 uur zag de politie de vermoedelijke verdachte in Haarlem lopen. Hij kon worden aangehouden. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

De politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding van het incident.De politie verzoek eventuele getuigen of personen die informatie hebben over deze zaak om zich te melden. De recherche in Haarlem is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).