HEEMSTEDE - Op vrijdag 10 december voerden de gemeente Heemstede, Omgevingsdienst IJmond en de politie een integrale controle uit bij een aanbieder van opslagruimten in Heemstede. Hierbij werd ruim 30 kilo softdrugs en contant geld in beslag genomen.

De gezamenlijke preventieve controle had als doel om criminele activiteiten en andere misstanden te ontdekken en te beëindigen. Ook hopen de samenwerkende partijen op deze manier het bewustzijn bij verhuurders te vergroten, zodat zij verdachte signalen eerder opmerken en melden. Voor de controle in Heemstede verleende de verhuurder alle medewerking. Er werd ruim 30 kilo wiet en hasj aangetroffen en een paar duizend euro aan contant geld. De recherche doet onderzoek.

Samen tegen ondermijning
De politie en het Openbaar Ministerie werken samen met andere partijen tegen ondermijnende criminaliteit. Bij ondermijnende criminaliteit vervagen de grenzen tussen de onder- en bovenwereld. Criminelen richten voor hun activiteiten bedrijven op, vragen vergunningen aan en huren en kopen onroerend goed. Hiervoor hebben ze medewerking nodig van de bovenwereld, zoals makelaars, notarissen en verhuurbedrijven. De komende tijd zullen er vaker integrale controles zoals die in Heemstede worden uitgevoerd.

Meld uw vermoedens
Heeft u een vermoeden van criminele activiteiten? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.