HAARLEM - Een ambulance die een patiënt aan het vervoeren was, is maandag aan het begin van de avond met pech langs de kant van de weg komen te staan. Even leek het er zelfs op dat de ambulance in de brand stond, maar de rookontwikkeling dat onder de motorkap vandaan kwam nam al weer snel af. Het incident vond rond 18:00 uur plaats op de Spanjaardslaan.


De brandweer, politie en een andere ambulance kwamen met spoed ter plaatse. Ambulancebroeders hebben eerst de patiënt in veiligheid gebracht door deze met de brancard uit de ambulance te rijden. Ook werd er diverse apparatuur uit de ambulance gehaald om deze in veiligheid te brengen mocht de ambulance toch vlam vatten.

Het verkeer op de Spanjaardslaan werd door de politie stilgezet. De brandweer heeft de ambulance gecontroleerd, maar er bleek geen sprake meer te zijn van brand. Vermoedelijk was er iets mis met de bedrading en elektra, wat voor de problemen heeft gezorgd.

Een andere ambulance kwam met spoed ter plaatse om de patiënt verder te vervoeren. De man is op een andere brancard getild en met deze ambulance verder vervoerd.