HAARLEM - In de nacht van zondag 12 op maandag 13 december heeft er een plofkraak plaatsgevonden op een geldautomaat aan de Rijksstraatweg. Dit gebeurde ter hoogte van de Spaarnhovenstraat. Direct na de plofkraak zijn vermoedelijk twee personen gevlucht op een (motor)scooter in de richting van het station.

De plofkraak vond maandagochtend plaats rond 02.25 uur. Door de explosie is veel schade ontstaan. De politie heeft de omgeving afgezet en er is een onderzoek gestart door de explosievenspecialist van de politie en personeel van de EOD. In verband met de mogelijke gevaarzetting werden meerdere omwonenden uit hun woning gehaald. Nadat de situatie veilig was verklaard, werd forensisch onderzoek op het plaats delict gedaan. De Rijksstraatweg is langere tijd afgesloten geweest.

Er zijn vermoedelijk twee personen op een (motor)scooter gevlucht in de richting van het station/ centrum. De politie is meteen ook een zoekactie gestart naar de verdachten. Hierbij is ook langere tijd een helikopter ingezet. Uiteindelijk werden er geen verdachten meer aangetroffen en er is niemand aangehouden. Het is nog onbekend of de daders iets hebben buitgemaakt.

Voor het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen en camerabeelden.
- Heeft u rond 02:25 uur, voor of na de explosie, de mogelijke verdachten gezien in de omgeving van de Rijkstraatweg/Spaarnhovenstraat?
- Heeft u na de explosie de (motor)scooter met twee personen zien rijden door Haarlem?
- Heeft u een camera in de buurt en beelden van mogelijke verdachten?
- Of heeft u andere informatie over deze plofkraak?

Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000. U kunt ook uw tips en beelden toesturen via het tipformulier.

2021257853