HAARLEM - De politie heeft dinsdag 16 mei 2023 twee aanhoudingen verricht naar aanleiding van een geweldsincident in Haarlem op donderdag 25 augustus 2022. Het gaat om een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 34-jarige man uit de gemeente Hillegom.

Vorig jaar augustus raakten bij een ernstig geweldsincident aan de Robert Peereboomweg een destijds 35-jarige man en een destijds 38-jarige man gewond. Een 21-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats raakte gewond toen zij op de vlucht van de trap viel, nadat er pepperspray was gebruikt. De slachtoffers werden toen met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van hun verwondingen.

De recherche heeft intensief onderzoek gedaan met als resultaat de twee aanhoudingen die afgelopen dinsdag zijn verricht. De twee verdachten zijn op 19 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris en die besloot het voorarrest van beide mannen met twee weken te verlengen. De verdachten zitten dus nog vast en hun rol bij het geweldsincident wordt verder onderzocht.