HAARLEM - Drie auto's en een brommer zijn vannacht in Haarlem in vlammen opgegaan. Hoewel er nog onderzoek wordt gedaan naar de oorzaak van de branden, vermoedt de politie een verband. "Anders zou het wel heel toevallig zijn", aldus een politiewoordvoerder.

Rond 1.00 uur brandde op het Fie Carelsenplein in Schalkwijk een Smart uit. Een uur later ging er op de hoek van de Staalstraat en de De Bazellaan, in het noordelijker gelegen Parkwijk, een Mercedes in vlammen op.

Daar bleef het niet bij, want de Haarlemse brandweer meldt op Twitter dat er nog twee voertuigen zijn uitgebrand.

Navraag bij de Veiligheidsregio Kennemerland leert dat er ook in de Wim van Eststraat in de Waarderpolder een auto in brand stond. Uit meldingen op Twitter blijkt dat de brandweer rond 4.00 uur werd opgeroepen om de het vuur te blussen.

Brommer
Het vierde getroffen voertuig is geen auto, maar een brommer, zo laat de woordvoerder weten. Die stond geparkeerd aan de Prattenburg in Molenwijk, en brandde net als de twee andere auto's in het de wijk rond 1.00 uur af.

De branden van vannacht zijn niet de eersten in de stad deze zomer. Vorige maand gingen er in één week vier auto's in vlammen op. "Het gebied heeft al langer onze aandacht", aldus de woordvoerder, die over 'een trend' spreekt.