NOORD-HOLLAND - De politie heeft vijf Noord-Hollanders opgepakt voor online oplichting, geld witwassen en diefstal. Tijdens de aanhoudingen in Haarlem, Velsen en Bloemendaal werden ook grote hoeveelheden drugs gevonden. De politie kwam het vijftal op het spoor tijdens een onderzoek naar criminele motorbendes.

Het gaat om drie mannen uit de gemeente Haarlemmermeer en gemeente Bloemendaal van 51, 25 en 26 jaar oud, een 20-jarige man uit Velsen en een 34-jarige vrouw uit Haarlemmermeer. Bij de actie is onder andere beslag gelegd op dure horloges en een personenauto.

Henneplolly's en ruim honderd pillen
Bij de inval in de Haarlemse woning van de 26-jarige verdachte werd ook een grote hoeveelheid hennep aangetroffen. Hier werd de hennep ook verwerkt tot bijvoorbeeld hennepchocolade, hennepolie en henneplolly’s. Ook vond de politie ruim honderd pillen, vermoedelijk xtc.

Voor het onderzoek en de serie invallen werkten de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Haarlemmermeer samen. De Douane hielp ook met de invallen mee met een geldhond en de Belastingdienst was aanwezig om een belastingschuld te innen.