HAARLEM - De politie in Haarlem kreeg maandagavond om 21.55 uur de melding dat een auto vanaf de N200 (Rijksweg AmsterdamHaarlem) de bosjes was ingereden. Nadat de politie daar aankwam zagen zij een auto met de wielen naar boven in het water liggen, en er stond een man met een ‘nat pak’. Ook hoorden de politiemensen nog iemand uit de auto schreeuwen.

De politiemensen zijn het water ingegaan en zagen nog een man, de bijrijder, in de autogordels hangen, met zijn hoofd net boven de waterlijn gekronkeld. De politie heeft hem met een gordelsnijder uit zijn positie bevrijd en konden hem vervolgens boven het water houden. De man zat echter nog bekneld en is met behulp van de brandweer helemaal uit de auto bevrijd.

De eerdere man van het natte pak, de bestuurder was in de berm gaan liggen. Voor beide mannen is een ambulance besteld. Nadat beiden vanwege de impact van de aanrijding werden vervoerd met de ambulance zag de politie in de berm een vuurwapen liggen. Het vuurwapen, wat ook nat was, is inbeslaggenomen. De mannen zijn kort in het ziekenhuis geschouwd maar behoefden geen onmiddellijke medische behandeling. Deze verdachten, de 49-jarige Haarlemse bestuurder en de 34 jarige Haarlemse bijrijder zijn daarna beiden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Ook is van de bestuurder een bloedproef afgenomen om te onderzoeken of alcohol in het spel was. De politie-uitrustingen staan en hangen inmiddels te drogen.