OVERVEEN - De politie en hulpdiensten zoeken vandaag en mogelijk de aankomende dagen naar de man die vrijdagavond onder water verdween bij het strandje in ’t Wed in Overveen. Het gebied om het strandje is op last van de burgemeester voor de aankomende dagen afgesloten.


Rond 18.10 uur heeft de politie een melding gekregen van een persoon te water bij het strandje in ’t Wed in Overveen. Na een zoekactie waarbij er onder andere met duikteams is gezocht, werd de man niet aangetroffen. Vermoedelijk is de man verdronken. Het gaat om een 32-jarige man. De familie wordt opgevangen.

’t Wed is afgesloten
Vanwege de zoekactie is het gebied rondom het strandje in ’t Wed volledig afgesloten. Het is voor bezoekers niet mogelijk om het gebied te betreden. De politie en de gemeente doen de nadrukkelijke oproep aan mensen om het gebied de aankomende dagen niet te bezoeken, zodat de hulpdiensten in alle rust de zoekactie kunnen voortzetten. Dit kan enkele dagen duren.

Impact
Er waren ten tijde van het incident veel bezoekers op het strandje. Daardoor hebben veel mensen het incident meegekregen. We begrijpen dat dit een grote impact heeft. Bent u aanwezig geweest, heeft u het incident gezien of heeft u behoefte aan slachtofferhulp? Neem dan alstublieft contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt bij het Regionaal Service Center van de politie uw gegevens achterlaten, waarna Slachtofferhulp Nederland contact met u zal opnemen.

2022164963