HAARLEM - Vanmorgen ontdekten bewoners van een appartementencomplex aan de Pieter van Musschenbroekstraat in alle vroegte dat meerdere auto's in hun parkeergarage waren opengebroken. Toen zij de beveiligingsbeelden die in het complex worden gemaakt vervolgens bekeken, zagen ze hoe de verdachte die nacht in hun parkeergarage te werk was gegaan.

Rond 7:19 uur ontdekten de bewoners ook dat er een man in het trappenhuis lag te slapen, op de zevende verdieping. Dat deze man niet in het complex thuis hoorde was hen al snel duidelijk. Toen de slapende man vermoedelijk ook de man bleek te zijn op de beelden die waren gemaakt in de parkeergarage, belden zij direct de politie.

Korte tijd later kon de politie de man (die inmiddels wakker was geworden) binnen het pand aanhouden. De verdachte bleek een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De verdachte die het inbrekerswerktuig nog bij zich had, die is overgebracht naar het politiebureau in Haarlem. Daar is hij ingesloten voor verder onderzoek.

Vanuit het nabijgelegen Aerdenhout kwamen vervolgens ook meerdere meldingen binnen dat er was ingebroken in personenauto's, eveneens in private parkeergarages binnen appartementencomplexen. Uit onderzoek is gebleken dat de aangehouden verdachte ook hiervan wordt verdacht.

Op dit moment wordt de man verdacht van 14 inbraken, allemaal vannacht gepleegd in zowel Haarlem als Aerdenhout. Het daadwerkelijke aantal zou nog wel eens hoger kunnen komen te liggen.

Slachtoffers die zich nog niet hebben gemeld worden verzocht contact op te nemen met de politie door te bellen naar 0900-8844.