ZANDVOORT - Op woensdagavond hield de politie een 29-jarige man uit Libië aan die tot twee maal toe met zijn auto inreed op politiemensen.


Omstreeks 20.45 uur kreeg de politie melding dat twee handhavers van de gemeente problemen hadden met een automobilist bij de strandafgang op de Boulevard Barnaart. Ter plaatse bleek de verdachte de handhavers te hebben bekogeld met bierflesjes. Overal rond zijn auto lagen de glasscherven.

Toen de politie met de verdachte, die nog achter het stuur van zijn auto zat, in gesprek wilde gaan, weigerde hij te reageren. Wel startte hij de motor nog voordat de politie hem uit de auto had kunnen halen. Politiemensen moesten snel opzij springen toen de man gas gaf en achteruit reed. Om hem te laten stoppen zette de politie pepperspray in. Dat leek aanvankelijk te lukken, maar de man gaf weer gas en reed snel vooruit. Weer moesten de politiemensen zien weg te komen voor de aanstormende auto. De verdachte botste uiteindelijk tegen een geparkeerd staande politieauto. Hier kon hij uit zijn auto gehaald worden en worden overgebracht naar het politiebureau. Zowel de auto van de verdachte als de politieauto moesten, gezien de schade, worden afgesleept.

De politie stelt een nader onderzoek in.