IJMUIDEN - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drie jaar cel geëist tegen een 48-jarige man uit IJmuiden. Hij wordt ervan verdacht dat hij ontucht heeft gepleegd met vier vriendinnetjes van zijn eigen dochtertje.


Dat zou zijn gebeurd tussen januari 2017 en juli 2019, terwijl de meisjes bleven slapen bij zijn dochter. Volgens de officier van justitie betastte hij de vriendinnetjes terwijl ze lagen te slapen en probeerde hij zichzelf ondertussen te bevredigen, schrijft het Noordhollands Dagblad.

De man, Walther S., werd vorige zomer opgepakt, nadat een van de meisjes tegen haar oma had verteld dat zij door hem was aangeraakt. Een paar dagen daarna belde de ex-vrouw van S. met de politie, om te vertellen dat zij 'verontrustende foto's' had gevonden op zijn laptop, waarop ook vriendinnetjes van hun dochter te zien waren.

Tijdens de verhoren bekende de voormalig zwemleraar dat hij had gehandeld uit seksuele frustratie. In totaal vond de politie bijna 1.200 foto's van jonge meisjes op zijn computer. De krant tekent op dat de man spijt heeft van zijn daden: "Ik ben blij dat ik ben aangehouden", zei S.

Naaktfoto's van schoonmoeder
S. bleek behalve foto's van de jonge meisjes ook nog zo'n 700 foto's op zijn computer te hebben van zijn (gedeeltelijk) naakte ex-schoonmoeder. Deze maakte hij via een speciale camera die er uitzag als wekker, wanneer zij zich in de logeerkamer verkleedde. De rechter doet over twee weken uitspraak in de zaak.